BOUWBESLUIT BRANDSLANGHASPELS


Bouwbesluit brandslanghaspels. Brandslanghaspels zijn in het Bouwbesluit een belangrijke blusvoorziening in gebouwen. Het Bouwbesluit is onderdeel van de Woningwet en bevat alle bouwtechnische voorschriften waaraan bouwwerken als woningen, kantoren, winkels in Nederland minstens aan moeten voldoen. Ook verbouwingen vallen binnen Bouwbesluit regelgeving dat betrekking heeft op brandveiligheid, gezondheid, bruikbaarheid, energievoorziening en milieu.


Het Bouwbesluit is in 1992 in werking getreden waarmee bouwvoorschriften in Nederland gelijk werden. In het Bouwbesluit zijn voorschriften voor toepassing van o.a. brandslanghaspels vastgelegd. Het aantal brandslang haspels in een gebouw is afhankelijk van gebruiksfunctie, gebruiksoppervlak en ruimtelijke indeling. In gebouwen groter dan 500m2 moeten brandslanghaspels voorhanden zijn. De minimale wateropbrengst moet 21.67 liter per minuut zijn. Bij bepaling van het aantal brandslanghaspels moet elk punt van een vloer van de gebruiksfunctie met bluswater kunnen worden bereikt. Om dat te bereiken mag de loopafstand tussen een brandhaspel en enig punt van de vloer niet groter zijn dan de slanglengte plus 5 meter. Deze 5 meter vormt de fictieve worplengte.


Brandslanghaspels in de webwinkel zijn door Kiwa goedgekeurde brandslanghaspels voor toepassing in gebouwen. Brandslanghaspels zijn te koop met 20, 25 of 30 meter brandslanglengte. Onderhoud aan brandslanghaspels in een bedrijfspand dient jaarlijks uitgevoerd te worden. De brandslangen worden tijdens het onderhoud doorgespoeld waarmee de legionella bacterie weinig tot geen kans tot aangroeien krijgt. Het is verplicht om minimaal 1x per jaar onderhoud aan brandslanghaspels in gebouwen uit te laten voeren. Voldoet u niet aan deze zorgplicht dan riskeert u een geldboete die er niet om liegt.


Brandslanghaspel kopen? Neem gerust contact op.

 

 

 

 

 Complete brandslanghaspels voor aanbieding prijzen. Brandslanghaspels conform Bouwbesluit. Eenvoudig bestellen, veilig per IDeal betalen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb