De regelgeving brandslanghaspel Bouwbesluit is een belangrijke richtlijn waaraan iedere gebouweigenaar aan dient te voldoen. Het Bouwbesluit bevat alle regelgeving wanneer er brandslanghaspels zijn vereist. Het Bouwbesluit valt binnen de Woningwet en bevat de bouwtechnische regelgeving waaraan eigenaren en huurders van gebouwen minstens aan dienen te voldoen. Ook verbouwingen binnen gebouwen vallen onder het Bouwbesluit. De eisen vanuit het Bouwbesluit hebben betrekking op het brandveilig gebruik en de brandpreventie in gebouwen en bouwwerken.


De regelgeving in het Bouwbesluit is in 1992 tot stand gekomen. De regelgeving van bouwvoorschriften in Nederland werd met de komst van het Bouwbesluit gelijk. Het Bouwbesluit bevat regelgeving voorschriften voor het minimum aantal vereiste brandslanghaspels in gebouwen. Het aantal en welke vaste brandslanghaspels in gebouwen hangt van de gebruiksfunctie van het gebouw, de oppervlakte per ruimte of verdieping en ruimtelijke indeling af. Wanneer zijn er brandslanghaspels volgens het Bouwbesluit vereist? In gebouwen groter dan 500m2 zijn vaste brandslanghaspels verplicht. Bij bepaling van het aantal brandslanghaspels moet ieder punt van een vloer van de gebruiksfunctie met bluswater bereikt kunnen worden. Om dat te bereiken mag de loopafstand tussen een brandhaspel en enig punt van de vloer niet groter zijn dan de lengte van de brandslang plus 5 meter worpstraal. 


Brandslanghaspels kopen met 20, 25 of 30 meter brandslang. Voor de legionella preventie is het van belang dat regelmatig onderhoud aan brandslanghaspels plaatsvindt. Bij onderhoud worden de brandslangen doorgespoeld waarmee de legionella bacterie weinig tot geen kans tot aangroeien krijgt. Het is verplicht om minimaal 1x per jaar onderhoud aan brandslanghaspels uit te laten voeren. Voldoet u niet aan deze zorgplicht dan riskeert u een geldboete die er niet om liegt. Ook kunt u bij ons terecht voor informatie over kasten voor brandslanghaspels. Zowel verwarmde en onverwarmde brandslanghaspelkasten. De in de webshop verkrijgbare brandslanghaspels voldoen aan de regelgeving van de Overheid waarmee u direct voldoet aan de eisen die vanuit de Zorgplicht, de Arbowet en de NEN worden gesteld. Let er wel dat u na het ophangen van brandslanghaspels de brandslanghaspels laat keuren. Wanneer brandslanghaspels na ophangen zijn gekeurd kunt u met de brandslanghaspel keuringssticker bij controle toezichthoudende instanties tonen dat u aan de verplichtingen voldoet.


Brandslanghaspel kopen? Neem gerust contact op.

 

 

 

 

 Complete brandslanghaspels voor aanbieding prijzen. Brandslanghaspels conform Bouwbesluit. Eenvoudig bestellen, veilig per IDeal betalen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb