BRANDSLANGHASPEL OPHANGEN


Brandslanghaspel ophangen? Brandslanghaspels ophangen dient conform de regelgeving in het Bouwbesluit het boekwerk brandveiligheidsinstallaties te gebeuren. Informatie over ophangen van brandslanghaspels is zelfs op het Internet vrij summier te verkrijgen. Wij zijn hier duidelijk in. In Nederland zijn brandslanghaspels met brandslanglengten van 20, 25 en 30 meter te koop. Dit zijn de wettelijk toegestane brandslanglengten. Echter worden er in bedrijfsgebouwen en kantoorgebouwen vooral 20 meter brandslanghaspels opgehangen omdat deze voor vrijwel ieder persoon makkelijker af te rollen zijn dan de 25 en 30 meter vaste brandslanghaspels. Onze prijzen voor onderhoud aan brandslanghaspels zijn voordelig.


Ophangen van brandslanghaspels. Hieronder geven wij u de aandachtspunten over het ophangen van brandslanghaspels en tevens de brandslanghaspel onderdelen. Vanwege het soepel en snel kunnen uitrollen van een brandslang is het uitermate belangrijk dat de brandslanghaspel op tenminste 1 meter ophanghoogte boven de vloer wordt opgehangen. Deze ophanghoogte geldt van hart haspeltrommel tot de vloer. Als de aanbevolen ophanghoogte van brandslanghaspels wordt 1.0 tot 1.5 meter boven de vloer gehanteerd. Hieromtrent hanteren veel bedrijven een tussenliggende ophanghoogte voor het ophangen van brandslanghaspels. Namelijk 1.25 meter. De ophangbeugel van de straalpijp moet bij voorkeur op dezelfde hoogte als de haspel trommel van de brandslanghaspel worden gehangen. De ophanghoogte van de straalpijp van de straalpijp ophangbeugel mag niet minder zijn dan 40 cm en niet meer dan 1.80 meter ophanghoogte vanaf de vloer. Het ophangen van de brandslang rolgeleider dient bij voorkeur onder de brandhaspel te geschieden. Dit omdat het afrollen van de brandslang dan in alle richtingen mogelijk is zonder dat de brandslang onverhoopt scheurt, klemt of van de trommel loopt. De aanbevolen ophanghoogte van brandslanghaspels is dus 1.25 mtr ( hart - as ). Ook wanneer de brandslanghaspel in een brandslanghaspelkast hangt.


Brandslanghaspels dienen goed zichtbaar te zijn. NEN-EN-ISO 7010 schrijft voor om op twee meter hoogte (bovenkant van pictogram bord - vanaf vloer gerekend) boven brandslanghaspels een pictogram bord te plaatsen. Lukt dit niet direct boven de brandslanghaspel dan mag u het brandslanghaspel pictogram ook in de directe nabijheid van de vaste brandslanghaspel plaatsen.


Brandslanghaspel kopen? Neem gerust contact op.

 

 

 

 Complete brandslanghaspels voor aanbieding prijzen. Brandslanghaspels conform Bouwbesluit. Eenvoudig bestellen, veilig per IDeal betalen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb