Een brandslanghaspel in een gang, entree, magazijn, winkelruimte of op een verdiepingsvloer dient in èèn oogopslag goed zichtbaar te zijn. Door een brandslanghaspel goed in het zicht aan (een) wand(en) te hangen is deze redelijk snel te vinden. De projecteringsnorm kleine blusmiddelen schrijft voor dat er boven kleine blusmiddelen (brandblussers en brandslanghaspels) pictogram symbool borden moeten hangen. Dit zijn vierkante borden. Complete brandslanghaspel 20, 25 of 30 meter voor lage prijzen kopen. Compleet geleverd met brandslang, haspelblad, straalpijp, ophanghaak, montageset, rolgeleider, afsluiter en chromen pijp vanaf brandhaspel tot aan de afsluiter. NEN-EN 671-3 schrijft jaarlijks onderhoud brandslanghaspels voor. 


Een brandblusser dient goed zichtbaar aan de muur te hangen en mag niet op de grond staan. Brandblussers dienen net als brandslanghaspels om brand te bestrijden tot de brandweer er is. NVBR geeft in brandveiligheidsinstallaties aan dat het hart van een brandhaspel op een wandhoogte van ca. 125 cm opgehangen dient te worden. Een brandslanghaspel wordt vanuit het Bouwbesluit noodzakelijk geacht bij gebouw grootten vanaf 500 m2. Vanuit de arbo- en milieuwetgeving kunnen nadere voorschriften worden gesteld in de vorm van extra, naast de aanwezige brandslanghaspel(s), benodigde brandblussers. Voor brandblussers met een inhoud van 4 kg of 3 liter blusstof geldt de montagehoogte van maximaal 1.50 meter. Brandblussers met een blusstof inhoud van 5 kg of 6 liter geldt de montagehoogte van maximaal 1.00 meter. 


Waar een brandslanghaspel ophangen? Hang een brandslanghaspel (na)bij (nood)uitgangen op. De persoon die de brand ontdekt kan als eerste alarmeren en controleren of er nog steeds een veilige vluchtroute is om vervolgens te kunnen beslissen of hij of zij nog gaat proberen de brand te blussen. Als de poging tot blussen niet lukt en er plotseling veel rookontwikkeling is kan die persoon de uitgang vinden door eenvoudig de brandslang te volgen. In de brandblusser webshop eenvoudig blusmiddelen en brandveiligheid artikelen bestellen.


Offerte brandslanghaspel nodig? Neem gerust contact op.

 

 Complete brandslanghaspels voor aanbieding prijzen. Brandslanghaspels conform Bouwbesluit. Eenvoudig bestellen, veilig per IDeal betalen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb