BRANDSLANGHASPEL BORD WEBSHOP


Bord brandslanghaspel. Een brandslanghaspel in een gang, entree, magazijnen, winkelruimte of een verdiepingsvloer dient in èèn oogopslag goed zichtbaar te zijn. Door een brandslanghaspel goed in het zicht aan een wand te hangen is deze vrij snel te vinden. De projecteringsnorm kleine blusmiddelen schrijft voor dat er boven kleine blusmiddelen ( brandblussers en brandslanghaspels ) pictogram symbool borden moeten hangen. Dit zijn de bekende vierkante borden met daarbij eventueel het handige brandslanghaspel ID instructiebord. Complete brandslanghaspel 20, 25 of 30 meter voor lage prijzen compleet geleverd met brandslang, haspelblad, straalpijp, ophanghaak, montageset, rolgeleider, afsluiter en chromen pijp vanaf brand haspel tot aan afsluiter. NEN-EN 671-3 schrijft jaarlijks onderhoud aan brandslanghaspels in gebouwen voor.  


Een brandblusser dient goed zichtbaar aan de muur te hangen en mag niet op de grond staan. Een brandblusser dient net als een vaste brandslanghaspel om een brand te kunnen bestrijden totdat de brandweer arriveert. De NVBR geeft in het boek brandveiligheidsinstallaties aan dat het hart van een brandhaspel op een wandhoogte van ca. 125 cm opgehangen dient te worden. Een brandslanghaspel wordt vanuit het Bouwbesluit noodzakelijk geacht bij gebouw grootten vanaf 500 m2. Vanuit o.a. de arbo- en ook milieuwetgeving kunnen nadere voorschriften worden gesteld in de vorm van extra, naast de reeds aanwezige vaste brandslanghaspel(s), benodigde brandblussers. Voor brandblussers met een inhoud van vier kg of drie liter blusstof geldt de montagehoogte van maximaal 1.50 meter. Brandblussers met een blusstof inhoud van 5 kg of 6 liter geldt een montagehoogte van maximaal 1.00 meter. 


Waar een brandslanghaspel ophangen. Hang een brandslanghaspel (na)bij (nood)uitgangen op. De persoon die de brand ontdekt kan als eerste alarmeren en controleren of er nog steeds een veilige vluchtroute is om vervolgens te kunnen beslissen of hij of zij nog gaat proberen de brand te blussen. Als de poging tot blussen niet lukt en er plotseling veel rookontwikkeling is kan die persoon de uitgang vinden door eenvoudig de brandslang te volgen.


 Brandslanghaspel kopen? Neem gerust contact op.

 

 Complete brandslanghaspels voor aanbieding prijzen. Brandslanghaspels conform Bouwbesluit. Eenvoudig bestellen, veilig per IDeal betalen.